Jocul de supraviețuire inspirat de Half-Life, Abiotic Factor, a avut o lansare de 1.0 la începutul acestei săptămâni, obținând un rating „Copleșitor de pozitiv” pe Steam și un scor uriaș de 92 în recenzia noastră despre Abiotic Factor . Intrepida noastră inteligență, Morgan Park, l-a numit „unul dintre cele mai bune jocuri de supraviețuire create vreodată și, de departe, preferatul meu”, lăudând combinația sa de sisteme bogate de supraviețuire cu un arbore tehnologic enorm și un cadru în stil Black Mesa care recompensează continuu explorarea.
Pe scurt, Abiotic Factor este excelent. Dar se pare că încă mai există loc de îmbunătățiri în cadrul Centrului de Cercetare GATE. Nici aceasta nu este părerea mea. Este a directorului artistic al jocului, Connor Moran, care a lăudat pe YouTube un fan pentru că și-a îmbunătățit propria muncă într-un anumit domeniu al jocului.
Fanul respectiv se numește Hoider , care are un canal de YouTube dedicat creării de animații elaborate de reîncărcare. În descrierea videoclipului, Hoider spune că Abiotic Factor „a devenit unul dintre jocurile mele preferate din toate timpurile” și a petrecut ultimele șase luni creând propriile versiuni ale animațiilor convenționale ale armelor de foc din Abiotic Factor (pe care le veți găsi în joc alături de armele sale mai ciudate, care pot fi create).
Animațiile lui Hoider sunt concepute pentru a reflecta abilitatea de reîncărcare încorporată a lui Abiotic Factor — care face reîncărcarea mai rapidă și mai eficientă pe măsură ce se îmbunătățește — cu animații multiple care urmăresc parcursul personajului tău de la un veteran reticent în conflict la un supraviețuitor călit.
De exemplu, animația inițială a pistolului îl arată pe personajul jucătorului chinuindu-se să introducă încărcătorul în armă, în timp ce animația ulterioară este mult mai elegantă și mai competentă. Reîncărcările mele preferate sunt cele pentru revolver, în care omul de știință trece de la a scutura stângaci cartușele folosite pentru a le scoate din cilindru, la a schimba arma în mâna opusă și a le introduce într-o singură mișcare sigură.
Ca cineva care apreciază o reîncărcare bună în orice shooter, aceste animații sunt minunat de complexe, iar Moran, care a creat animațiile originale ale armelor pentru joc, nu se sfiește să-și împărtășească propria admirație. „Sunt incredibile”, scrie el în comentariile videoclipului. „Ai reușit absolut atmosfera pe care o doream cu fiecare reîncărcare și ai îmbunătățit-o. Mulțumesc pentru împărtășire!”
Mi-ar plăcea să văd aceste animații transformate într-un mod adevărat, deși înțeleg că s-ar putea să nu fie atât de simplu ca schimbarea lor. În orice caz, având în vedere cât de tensionate pot fi uneori relațiile dintre jucători și dezvoltatori, este minunat să vezi o interacțiune atât de pozitivă între un designer și un fan.